jazz zangles in Amersfoort

Jazz en improvisatie
jazzrepertoire
Wil je meer leren over timing, swing, ritmisch en melodisch variŽren, spelen met klank, je gevoel in de muziek leggen en je zanglijn daarin mee laten gaan, of wil je leren improviseren? Vind je het leuk om jazzrepertoire te zingen? Dan is zangles bij Het Zanghuis wellicht iets voor jou!

Vrijheid in de muziek
Waar is jouw verlangen begonnen om te improviseren? Hoe ben jij in aanraking gekomen met jazz? De reden dat ik jazz ben gaan studeren aan het conservatorium, is dat ik zocht naar vrijheid in de muziek. Ik had een verlangen om mezelf en mijn gevoel in de muziek te kunnen leggen en ik wilde niet vastzitten door steeds het lied op dezelfde manier te zingen. Ik zocht naar vrijheid om te kunnen variŽren. De eerste jazzplaat waar ik naar luisterde was die van Rita Reys. Ik zag haar op tv en herkende haar van de platenhoes van mijn vader. Ik heb deze uit de kast gehaald en grijs gedraaid. Later leerde ik Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan en Miles Davis kennen. Ik vond deze muziek echt te gek! Naar Eva Cassidy luister ik ook graag.

Docent jazz zang
Wil je graag jazz leren zingen? Kies dan in ieder geval een docent die jazz gestudeerd heeft. De timing en harmonie van jazz is zo specifiek. Daar moet je echt een studie van hebben gemaakt. Alleen maar wat jazzstandards kunnen zingen, volstaat niet.
Professionals
Ben jij professioneel zanger of zangeres en ben je niet gewend om af te wijken van wat de componist heeft geschreven? Wil je spelen met muziek? Probeer dan eens een lesje en kijk wat Het Zanghuis jou te bieden heeft.

Mirjam Lammertink, Het Zanghuis, Zangles in Amersfoort Vathorst

Privacy